Hoe het begon

Laten we het van onze oprichter horen, Udaya.

“Uit onderzoek van Greenpeace bleek dat een grote supermarkt in het Verenigd Koninkrijk van 2018 tot 2019 een vertienvoudiging van de Bag for Life verkoop waarnam, van 3,5 miljoen naar 34 miljoen. Voor de volgende weken begon ik online beschikbare gegevens te onderzoeken om de huidige situatie in Nederland met betrekking tot herbruikbare en wegwerp boodschappentassen beter te begrijpen. Hoewel er niet veel concrete gegevens over de verkoop van boodschappentassen beschikbaar waren, leverde het onderzoek wel schattingen op. Het gebrek aan beschikbare informatie is een gevolg van het feit dat mensen geloven dat het verbod op gratis plastic voor eenmalig gebruik het probleem heeft opgelost. Het heeft het plasticprobleem echter niet opgelost, want uit mijn onderzoek is al gebleken dat alleen al supermarkten jaarlijks ongeveer 200 miljoen plastic herbruikbare tassen en ongeveer 1 miljard gratis papieren tassen verkopen. In feite kunnen herbruikbare tassen drie tot vier keer zoveel plastic bevatten als de versie met wegwerptassen, wat erop wijst dat er veel plastic afval ontstaat.

“Twee factoren leidden me naar de oplossing. Ten eerste stuitte ik op een nuttig artikel van onderzoekers van Stanford. Bovendien gaf het National Geographic rapport expliciet aan dat meerdere malen hergebruik van dezelfde tas de enige manier is om de negatieve impact op het milieu te verminderen. Ten tweede, wanneer ik een nieuwe boodschappentas ga kopen, is het eerste waar ik aan denk de bestaande collectie van 10-15 tassen die ongebruikt thuis liggen.

Kortom, ‘ongebruikte tassen’ en een ‘behoefte aan hergebruik’ vormden het begin van LoopTas.

Team

Udaya Kiran Reddy Vasepalli

Founder & CEO
New Project (9)

Marc Broers

Co-Founder & CTO
stijn

Stijn Schuurman

Software Developer

Viriega Fauzia

Product designer
image

Fatih Mehmet Orakc─▒

Sales Manager
Versnelling van de overgang naar een circulaire economie en aanmoediging van een circulaire levensstijl met de nadruk op de grondbeginselen Reduce Reuse Recycle.

Adres

De Hems 10, 7522 AN
Enschede
The Netherlands

info@looptas.nl
+31 617317635